OM

Målsättningen med Sophie’s Raw

Sophie’s Raw AB startades av Sophie Bohnstedt. Företagets huvudprodukt är handgjorda ekologiska raw food glassar. Målsättningen är att skapa mer miljövänliga, djuretiskt framställda samt goda och jämförelsevis nyttigare glassar.

Miljöperspektiv

Sophies intresse för raw food bottnar sig i ett starkt intresse för hur vår matkonsumtion påverkar andra människor, djur och natur. Sophie är i grunden nationalekonom med naturresursinriktning och har arbetat med klimatfrågor på en svensk myndighet i många år. Efter sitt tredje barn kände hon för att förena sitt miljöengagemang med ett annat starkt intresse: god och näringsrik mat. Hon utbildade sig till raw food-kock och startade Sophie’s Raw för att inspirera andra till en mer medveten matkonsumtion.

 

Sophies Raw:s glassar uppfyller mycket av vad Sophie länge velat introducera på matmarknaden. Alla ingredienser är ekologiska och för att vara en glassprodukt har Sophie’s Raw:s glassar orsakat ett mindre negativt avtryck på jorden såväl ur klimat- som naturresursperspektiv än traditionella glassar. De är djuretiskt framställda med tanke att ingen ko har fått sin kalv separerad efter födseln för att människan ska ha mjölken. Glassen innehåller inte heller ägg.

1 kr per glass till WWF

1 kr per glass går oavkortat till Världsnaturfondens (WWF) klimatarbete i Arktis. WWF som är en av världens ledande ideella naturvårdsorganisationer, arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen genom att bevara världens biologiska mångfald, verka för att förnybara naturresurser används på ett hållbart sätt samt minska föroreningar och ohållbar konsumtion.

Hälsoperspektiv

Sophie har själv upplevt hälsoproblem och erfarit hur starkt våra matval påverkar hälsan. Glassarna innehåller inte mjölkprodukter, mjöl, gluten, tillsatt raffinerat socker, artificiella sötningsmedel eller andra ohälsosamma ingredienser. De är även fria från tillsatser, färgämnen och emulgeringsmedel.
 Glassarna görs för hand med helt ekologiska ingredienser. För hälsans skull har vi helt valt bort sötningsmedlet agave vilket används relativt omfattande i raw food-mat och bakverk. Glassarna sötas istället med hela ekologiska dadlar med fibrer, antioxidanter och mikronäringsämnen intakta. Chokladöverdragen är sötade med små mängder förstklassig svensk ekologisk honung.

a

Sophie Bohnstedt, founder and cow lower