OM

Målsättningen med Sophie’s Raw

Sophie’s Raw AB startades av Sophie Bohnstedt. Företagets huvudprodukt är handgjorda ekologiska veganglassar. Glasspinnarna är helt raw, eller i huvudsak raw. Målsättningen är att skapa mer miljövänliga, djuretiskt framställda samt goda och jämförelsevis nyttigare glassar. Glassen är baserad på nötter eller kokosmjölk och sötad med dadlar. Chokladöverdragen i några av glassarna är sötade med kokossocker. Glassarna tillverkas i Frösundavik i Solna.

Miljöperspektiv

Sophie är i grunden nationalekonom med naturresursinriktning och har arbetat med klimatfrågor på en svensk myndighet i många år. Hon känner starkt engagemang för hur vår matkonsumtion påverkar andra människor, djur och natur. Efter sitt tredje barn ville hon förena sitt miljöengagemang med ett annat starkt intresse: god och näringsrik mat. Hon utbildade sig till raw food-kock och startade Sophie’s Raw för att inspirera andra till en mer miljö- och hälsomedveten matkonsumtion.

 

Sophies Raw:s glassar uppfyller mycket av vad Sophie länge velat introducera på matmarknaden. Samtliga ingredienser är ekologiska och för att vara en glassprodukt har Sophie’s Raw:s glassar orsakat ett mindre negativt avtryck på jorden såväl ur klimat- som naturresursperspektiv än traditionella glassar. Ingredienserna väljs specifikt för att bidra till att människor i fattigare delar av världen ska ha möjlighet att gå över till ett ekologiskt jordbruk och på så sätt få mindre gifter i sina jordar, oftast större skördar (konstaterat av FN och Världsbanken gång på gång), mer betalt och vanligtvis bättre arbetsförutsättningar. Glassarna är djuretiskt framställda då de inte innehåller mjölk, vilket delvis innebär att ingen ko har fått sin kalv separerad efter födseln för att människan ska ha mjölken. Glassarna innehåller inte heller ägg.

1 kr per glass till WWF

1 kr per glass går oavkortat till Världsnaturfondens (WWF) klimatarbete i Arktis. WWF som är en av världens ledande ideella naturvårdsorganisationer, arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen genom att bevara världens biologiska mångfald, verka för att förnybara naturresurser används på ett hållbart sätt samt minska föroreningar och ohållbar konsumtion.

Hälsoperspektiv

Sophie har själv upplevt hälsoproblem och erfarit hur starkt våra matval påverkar hälsan. Glassarna innehåller inte mjölkprodukter, mjöl, gluten, tillsatt raffinerat socker, artificiella sötningsmedel eller andra ohälsosamma ingredienser. De är även fria från tillsatser, färgämnen och emulgeringsmedel.
 Glassarna görs för hand med helt ekologiska ingredienser. Glassbasen är endast sötad med hela ekologiska dadlar, vilket innebär intakta fibrer, antioxidanter och mikronäringsämnen. För hälsans skull har vi helt valt bort sötningsmedlet agave och minimerat andelen kokossocker på så sätt att endast de glassar med chokladöverdrag innehåller kokossocker.

a

Sophie Bohnstedt

Sophie's Raw har en tillfällig paus i produktionen men hoppas vara tillbaka snart. Följ oss på instagram.

X